Sikkerhet og lån

Lån uten sikkerhet

Det finnes to forskjellige typer lån. Den ene typen er med sikkerhet og den andre typen er uten sikkerhet. Lån uten sikkerhet er typisk forbrukslån og kredittkort. Det er vanligvis en maksgrense på lån uten sikkerhet. Et usikret lån starter vanligvis på ca. 5.000 kroner. Det meste som tilbys av lån innenfor denne kategorien er 600.000 kroner. Det vanlige er å tilby rundt 500.000 kroner. Det er med andre ord ganske mye penger som tilbys til personer som ikke har sikkerhet å tilby, men fortsatt ønsker penger.

Lån med sikkerhet

Den andre typen lån som tilbys på markedet i dag er lån med sikkerhet eller sikrede lån. Huslån, billån og andre type lån hvor banken tar pant i det du kjøper er et typisk lån med sikkerhet. Det beste med sikrede lån er at du kan ta opp mye per penger i lån enn kun 500 eller 600 tusen kroner. Når du har sikkerhet bak kjøpet ditt så kan du fort ta opp mange millioner, og noen ganger titalls millioner. Et sikret lån er det letteste lånet å bruke når du skal kjøpe dyrere ting. Når du kjøper billigere ting kan det være en byrde.

Fordeler og ulemper med usikrede lån

Det beste med usikrede lån er at du kan bruke pengene akkurat slik du vil. Om du vil bruke pengene på deg selv, andre eller investere er helt opp til deg. Kredittkort og forbrukslån er det låntypene du har å velge imellom. Kredittkort kan fort bli ganske dyre, mens det er mye greiere å finne et billig forbrukslån, hvis du bruker litt tid og ganske tar kontakt med en formidler av forbrukslån. Ta kontakt med en som formilder flere lån slik at du kan sammenligne de lånene formidleren tilbyr. På denne måten kan du fort få tilgang til mange forskjellige banker gjennom deres tilbud til deg. Du velger da det tilbudet som passer deg best.

Den største ulempen med usikrede lån er prisen. Det koster å låne penger, og stiller du ingen sikkerhet til banken så blir det enda vanskeligere å berolige långiverne. Du er den eneste som kan roe dem ned, så din økonomi blir da viktig.

Fordeler og ulemper med sikrede lån

Det aller beste med et sikret lån er at det er billig. Disse lånene er de billigste og de tas best i bruk når du ønsker å kjøpe deg noe som er veldig dyrt eller noe du skal ha ganske lenge. Skal du kjøpe deg en bil så ønsker du kanskje å bytte bil ganske raskt. Da kan det være greit å bruke et annet type lån. Når du kjøper deg et hus bruker du huset i mange år eller i hvert fall det står og kan brukes i veldig mange år. Da er det viktig at du tenker langsiktig om finansieringen. Det lengre lånet går jo bedre er det så lengre renten er lav.

Post navigation

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *